Meny

Steg för steg


Här nedan har du en guide för hur du går till väga när du blivit arbetssökande och ska söka ersättning från Säljarnas a-kassa. • Anmälan till Arbetsförmedlingen

  På din första arbetslösa dag är det viktigt att du anmäler dig till Arbetsförmedlingen. Detta för att du aldrig kan få ersättning för de dagar som du inte är anmäld hos dem.

 • Sänd oss information via Mina sidor

  Dagen efter du anmält dig hos Arbetsförmedlingen skickar vi information om vad du ska sända in till oss. Det du behöver göra är följande:

  Ansökan om ersättning
  Logga in på Mina Sidor och skicka in Ansökan om ersättning

  Arbetsgivarintyg
  Om din arbetsgivare inte kan fylla i intyget via arbetsgivarintyg.nu behöver du kontakta a-kassan för att beställa en pappersblankett som din arbetsgivare kan fylla i. Om arbetsgivarintyget skickas in via post ska intyget ska vara i original och visa de senaste 12 månaderna.

  Om du inte redan har e-leg så behöver du kontakta din bank. I och med e-leg kan du fylla i dina tidrapporter på Mina sidor.

  För att vi ska kunna fatta beslut om din rätt till a-kassa måste ditt ärende vara komplett. Det är därför mycket viktigt att du noggrant läser igenom den information du får för att sedan skicka in de handlingar som krävs i just din situation.

   

   

 • Behöver du skicka in ytterligare information? Gör det via Mina sidor

  Komplettera eventuellt med:

  Intyg om studier
  Frågor för företagare
  Kopia på avtal om avgångsvederlag
  Kopia på samtliga beslut om lönegaranti vid konkurs

   

  Du hittar formulär och frågeflöden på Mina sidor och E-tjänster. Där kan du även bifoga dokument och intyg genom ladda upp dokument, i stället för att posta dem till oss. I en att göra-lista ser du vad du har gjort och vad du behöver komplettera med.

  För att vi ska kunna fatta beslut om din rätt till ersättning måste ditt ärende vara komplett. Det är därför mycket viktigt att du noggrant läser igenom den information du får för att sedan sända oss de handlingar som krävs i just din situation.

   

 • Fyll i tidrapport

  Fyll i tidrapport via Mina sidor. För att logga in på Mina sidor behöver du någon form av e-leg.

  Vill du sända in tidrapport på papper, kontakta oss. Observera att tidrapporter på papper skickas till den adress som framgår av tidrapporten.

  Tidrapport till:
  Säljarnas A-kassa
  FE 23
  930 87 ARJEPLOG

 • Beslut

  När vi fått in alla handlingar kommer vi att fatta ett beslut gällande din a-kassa. Vi sänder ut beslutet enligt val som du har gjort i Mina sidor.

 • Utbetalning

  Säljarnas a-kassa har utbetalning varje torsdag.
  Om veckan innehåller en röd dag kan utbetalning ske på fredagen.
  Vi använder oss av Swedbank och i informationsbrevet från oss kan du läsa mer.

 • Inkomstförsäkring

  Är du medlem hos ett fackförbund kan du ha rätt till inkomstförsäkring. Kontakta ditt fackförbund för att ansöka om detta.
  Är du medlem i Säljarnas Riksförbund finns mer information här.

 • Om något ändras

  Hör av dig till oss och arbetsförmedlingen om du får arbete eller om din situation ändras, till exempel om du börjar studera, startar eget företag eller tar ut pension.