Meny

Tidrapporter

På tidrapporten redovisar du 1 eller 2 veckor bakåt i tiden. Är du helt arbetslös fyller du i rutorna med arbetslös även lördag och söndag.

Har du arbetat del av dag eller en hel dag anger du det på kassakortet. Röda dagar och klämdagar fyller du i arbetslös (om du inte har månadslön).

Om du själv varit sjuk, vårdat sjukt barn eller tagit ut föräldrapenning fyller du i det på kassakortet. Glöm inte att även anmäla det till Försäkringskassan.

Arbetar du deltid med schemalagd arbetstid oavsett om du har månadslön eller timlön, ska du fylla i din sysselsättningsgrad (procent av heltid)på tidrapporten. Den tiden ska då inte redovisas särskilt dag för dag. Om du använder dig av sysselsättningsgrad ska du även fylla i rutorna om att du är arbetslös. Förutom sysselsättningsgraden ska du dessutom alltid redovisa alla avvikelser såsom sjukdom, föräldrapenning, förhindrad och semester de dagar det gäller, eller om du har arbetat utöver din sysselsättningsgrad.

Semesterdagar är alltid hela dagar. Det innebär att du som normalt arbetar del av dag ska deklarera semester hela dagen. Vid längre semester än en vecka räknas även arbetsfria dagar som semesterdagar (lördag och söndag). Det gäller både hel- och deltidsanställda.

För veckor då du arbetat deltid kan du få maximalt 60 deltidsveckor per ersättningsperiod.

Tidrapport som skickas in får inte vara äldre än 9 månader.

Det finns hjälptexter i Mina sidor som guidar dig till hur du ska fylla i dina tidrapporter.